strandafgang barnaart 18, 2041KB
+31 23 5715660
info@thalassa18.nl

Afvalscheiden op het strand van Thalassa

Afvalscheiden op het strand van Thalassa

Bij de strandpaviljoens Thalassa en Ahoi zijn vier afvaleilanden op het strand geplaatst met containers voor plastic, glas, papier en restafval. Strandgangers komen op de route vanaf de trein naar het strand al diverse borden tegen waarop staat hoe lang zwerfafval blijft liggen op het strand. Zo blijven plastic en glas oneindig lang op het strand liggen en de afbraaktijd van een ijsstokje ligt tussen de één en vijf jaar.

Straatmeubilair van ingezameld plastic

Met het experiment wil Spaarnelanden samen met de betrokken partijen kijken of strandbezoekers open staan voor het gescheiden weggooien van hun afval. Ook wordt onderzocht of de kwaliteit van de ingezamelde afvalstromen goed genoeg is om het te kunnen recyclen.
Daarnaast wordt gekeken of het mogelijk is om van het ingezamelde plastic bijvoorbeeld straatmeubilair te maken dat weer een mooi plekje krijgt in Zandvoort.

Mooi initiatief

Wethouder Joop Berendsen: “Een mooi initiatief dat Spaarnelanden samen met de paviljoens Thalassa en Ahoi de handen ineen geslagen hebben om te experimenteren met gescheiden inzamelen op het strand. Ik hoop dat het experiment gaat slagen en er meer initiatieven zullen volgen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button